Al Ain - Al Hilal: Rahimi blir hattrick-helt for FAE-laget i ACL-semifinalen

Comments · 77 Views

Etter regnskyllet og forsinkelsen kom en regnskur i hagebyen.

Hvis man ser bort fra de 24 ekstra timene, fotballdrakt til Barn hadde Al Ain trolig ventet en mannsalder p dette. Klubben fra De forente arabiske emirater tok imot Al Hilals tunge verdensrekordsettere i en semifinale i den asiatiske Champions League, og takket vre 38 fortryllende minutter i frste omgang ble rivalene knust.

Al Ain, som ble asiamestere i 2003 og har blitt nummer to to ganger siden da, leder 4-2 etter den frste kampen og har dermed oppndd enda et bemerkelsesverdig resultat.

Hilal, som har vunnet mesterskapet fire ganger og ble nummer to s sent som i fjor, m slikke srene og komme seg etter at motet og kapasiteten i det frste oppgjret ble snudd til motstandernes fordel.
P Hazza bin Zayed Stadium onsdag kveld ble Hilal for en stor del utslitt og rystet i sin grunnvoll, og det saudiske laget med 34 seire p rad ble til slutt beseiret. Den rekken fikk en br slutt.

Soufiane Rahimi slo til med et hat-trick, og Al Ains sterkeste kort lyste opp enda mer. Med et rsterkt ml og to straffespark tok han ledelsen som turneringens toppscorer. Samtidig sendte det hjemmepublikummet i ekstase.

Det gjenstr selvsagt mer enn 90 minutter av dette oppgjret mellom to av Vest-Asias mest prominente klubber. Men enn s lenge drmmer Al Ain om sitt frste kontinentale mesterskap p over to tir. Halvveis til finalen kan de i det minste fullfre det frste oppdraget i Riyadh om sju dager.

Onsdag brukte de bare seks minutter p sette hjulene i gang. Rahimi snappet opp en pasning, lp gjennom og skjt mesterlig under Mohammed Al Owais i Hilal-mlet. Det var marokkanerens niende scoring i en svimlende sesong, og han gikk dermed til topps p skytetabellen.

Midtveis i frste omgang scoret Rahimi sitt andre ml. Etter 23 minutter ble han sendt forbi Hilal-forsvaret, og etter en lang VAR-sjekk for avgjre om det var offside, satte den formsterke spissen ballen i ml fra straffemerket. Al Ain var i storform, og Hilal var i sjokk.

Sju minutter fr pause scoret Rahimi og vertene et tredje ml. Denne gangen var det Erik som tok seg frem fra backplass, og da han kom inn i Hilals felt, ble han felt av Ali Al Bulaihi. Hilal-forsvareren, som alltid har vrt en hovedperson, bedyret sin uskyld, og dommeren ble overtalt til bruke VAR, men etter en evighet dmte han straffe.

Igjen sendte Rahimi Al Owais feil vei. Etter ha scoret tre ganger i lpet av to omganger i kvartfinaletriumfen mot Hilals naboer Al Nassr i forrige mned, trengte Rahimi 38 minutter p gjre det samme.

Men s fikk Hilal en tilsynelatende livline. Ikke lenge ut i andre omgang sendte Sergej Milinkovic-Savic et lavt innlegg fra hyre inn til Malcom, som avsluttet fra kloss hold. Brasilianeren, som har hatt en fantastisk debutsesong i Hilal, fikk tak i ballen og headet rett mot midtsirkelen.

Men Al Ain slo tilbake p et yeblikk. Nok en gang ble Rahimi felt i feltet, Billige draktsett fotball denne gangen av Kalidou Koulibaly. VAR ble igjen tatt i bruk, og Kaku tok p seg ansvaret. Paraguayaneren, som har spilt for Al Taawoun i Saudi-Arabia, satte straffen i hjrnet.

Hilal slo imidlertid tilbake. Det gjensto 12 minutter da Al Ain-keeper Khalid Essa gjorde en god redning p Milinkovic-Savic, men klarte ikke klarere. Salem Al Dawsari snurret seg rundt og satte ballen i ml, samtidig som han reddet Hilal fra undergangen.

De har fortsatt et stykke igjen. Etter 4-2 - Al Dawsari traff riktignok stolpen p overtid - ser det ut til at den asiatiske fotballens storheter, som mer enn noen gang bugner av stjernetalenter, er p vei nedover.

Men de kan ikke avskrives. Al Ain m utvilsomt gjre det samme i Riyadh neste uke. Men p en vill onsdagskveld i hagebyen viste de at den 24 timer lange utsettelsen var verdt vente p.