Liverpool brisade förbi Bournemouth och gick fem poäng före

Comments · 188 Views

Liverpool trja 2024 kade sin ledning i toppen av Premier League till fem pong med en 4-0-seger ver Bournemouth som frlngde deras obesegrade ligaserie till 14 matcher p sndagen. Gsterna blev frustrerade i en frsiktig frsta halvlek med f mlchanser, men kade tempot efter paus med att Darwin Nunez och Diogo Jota bda gjorde tv ml.Nunez gjorde 1-0 i den 49:e minuten efter ett smidigt passningsspel som skar upp Bournemouths frsvar, och den inflytelserika Jota satte spiken i kistan fr vrdarna med tv kliniska avslut i den 70:e och 79:e minuten. Uruguayanen Nunez satte pricken ver i p en dominerande Liverpool-frestllning med sitt andra ml p vertid.
Liverpool har 48 pong frn 21 matcher, med mstarna Manchester City Fotbollstrjor, Arsenal och Aston Villa p 43 pong. City har dock en match mindre n Juergen Klopps sida.Bournemouth ligger p 12:e plats med 25 pong.Klopp medgav att han inte var njd med vad han sg i frsta halvlek men var glad ver att hans lag visade att de har gott om mlkraft ven utan den frnvarande skyttekungen Mohamed Salah."Vi var inte tillrckligt flexibla i frsta halvlek och det var inte en bra match, och jag sa till dem i halvtid att det inte var bra", sa Klopp till Sky Sports."I andra halvlek ndrade vi formation och var pltsligt mycket mer flytande. Vi gjorde mlet och sen sg allt annorlunda ut. Det r fantastiskt fr Darwin och fantastiskt fr Diogo."
Fotbollstrjor med tryck var inblandad i huvudhndelserna i frsta halvlek, slapp undan med en hrd tackling p Luis Diaz och skapade nstan ett ml fr vrdarna.Liverpool flyttade Nunez till en mer central roll efter paus, och det bar snabbt frukt. Curtis Jones lade av en lng passning till Jota, som sedan hittade Nunez med en frsta-passning och avslutet var aldrig i fara.Jota gjorde det 2-0 nr han blev hittad av Cody Gakpo, och portugisen slog igen med nnu en lugn avslutning efter att ha misslyckats med sitt initiala skott efter att ha blivit framspelad av Premier League-debutanten Conor Bradley, som fick chansen i frnvaro av Trent Alexander-Arnold.Joe Gomez stod fr assisten till Nunez volley-ml p vertid, vilket innebr att Nunez r den frsta spelaren att n 10 ml och 10 assist fr en Premier League-klubb i alla tvlingar den hr ssongen.McBurnies straff ger Sheffield United sent 2-2-oavgjort mot West Ham Sheffield Uniteds avbytare Ollie McBurnie satte en straff djupt in p vertid fr att ge bottensidan en vlfrtjnt 2-2-oavgjort mot sjtteplacerade West Ham United p sndagen i en match dr bda sidor fick en man utvisad sent.
BilligaFotbollstrjor, men deras dliga avslut bestraffades nr Hammers ivorianska ytter Maxwel Cornet utnyttjade en avfyrad skott frn Danny Ings som ndrades riktning och skt bollen i ml frsta gngen i den 28:e minuten.Ben Brereton Diaz, som spelade sin frsta ligamatch sedan han anlnde p ln frn Villareal den 5 januari, fick Blades tillbaka i matchen strax fre paus nr West Hams mlvakt Alphonse Areola parerade en nick frn William Osula och den England-fdda chilenske internationella tog ett tillslag innan han dunkade in bollen.West Hams James Ward-Prowse satte sedan straffen i den 79:e minuten efter att Ings blivit flld av Gustavo Hamer och bda sidor fick en man utvisad innan Areola fllde McBurnie, som dunkade in bollen frbi avbytarmlvakten Lukasz Fabianski i den 13:e minuten av vertid fr att skra en pong.