Speelt Lionel Messi vandaag voor Inter Miami tegen Real Salt Lake?

Kommentarer · 426 Visningar

voetbalshirts met naam Lionel Messi staat klaar om te beginnen als Inter Miami het op woensdag 21 februari opneemt tegen Real Salt Lake in hun openingswedstrijd in de Major League Soccer (MLS). De Argentijnse aanvoerder staat op het punt zijn eerste volledige seizoen in de Verenigde Staten te spelen.Messi kampte in de voorbereiding met fitnessproblemen, waardoor hij een aantal wedstrijden moest missen. Inter Miami-manager Gerardo Martino heeft echter bevestigd dat zowel Messi als Luis Suarez fit zijn om tegen Real Salt Lake te spelen.

De Argentijnse tacticus stelde verder dat het aanvallende duo indien nodig de volle negentig minuten kan spelen. In een gesprek met de pers voorafgaand aan hun wedstrijd tegen Real Salt Lake zei Gerardo Martino (via 90min):Lionel Messi zal waarschijnlijk samen met zijn voormalige Barcelona-teamgenoot Luis Suarez in de aanval samenwerken. De Uruguay-ster is een nieuwe aanwinst voor de ploeg van David Beckham, waar hij zich zal herenigen met Jordi Alba, Sergio Busquets en Messi.

Gerardo Martino heeft echter wel andere aanvalsmogelijkheden tot zijn beschikking. Leonardo Campana en Robert Taylor speelden vorig seizoen een cruciale rol voor de Herons en zijn zeer goed in staat om samen te werken met de twee supersterren.Inter Miami komt in de wedstrijd na een 1-1 gelijkspel tegen het Argentijnse Newell's Old Boys in hun laatste wedstrijd voorafgaand aan het seizoen. Lionel Messi begon de wedstrijd tegen zijn jeugdclub, maar slaagde er slechts 60 minuten in voordat hij werd vervangen door Lawson Sunderland.
Vermeldenswaard is dat Messi voor het eerst in zijn tot nu toe korte carrire in de Verenigde Staten tegen Real Salt Lake zal spelen. Al-Nassr tenue 23/24 Ze eindigden afgelopen seizoen als vijfde in de Western Conference, nadat ze in de reguliere competitie 50 punten hadden verzameld uit 34 wedstrijden.

Lionel Messi arriveerde voor het tweede deel van het seizoen 2023 in de Verenigde Staten aan het einde van zijn tweejarige contract bij Paris Saint-Germain (PSG). De achtvoudig Ballon d'Or-winnaar debuteerde voor Inter Miami toen ze aan hun Leagues Cup-campagne van 2023 begonnen.

Messi scoorde vervolgens tien doelpunten en leverde een assist in zeven wedstrijden in de competitie, terwijl het in Florida gevestigde team de Leagues Cup won. Hij scoorde in de finale tegen Nashville toen zijn ploeg won na een penalty shootout.

Lionel Messi had echter minder impact in het resterende MLS-seizoen van 2023. Een blessuretijd betekende dat hij slechts zes keer in de competitie kon optreden, waar hij een doelpunt en twee assists bijdroeg.